Home
Home
Buurtsuper Oudeschoot Dagbesteding

Media

Cool is Hot!

De Buurtsuper Oudeschoot wordt genoemd als een prachtig voorbeeld hoe het dorp Oudeschoot zelf het initiatief nam om een Buurtwinkel op te richten. Met als belangrijke doelen de 'lokale verbondenheid' en het 'dorpsgevoel'.

"Op 18 december 2010 opende in het Friese dorpje Oudeschoot de Buurtsuper. Bestaande supermarktketens zagen geen brood in dit Friese dorpje, dus deden de inwoners het zelf. Ze richtten een stichting op, vonden een inkooporganisatie en begonnen hun eigen supermarkt midden in het dorp. In de Buurtsuper van Oudeschoot is alles verkrijgbaar wat ook in een ‘normale’ supermarkt wordt verkocht. Maar de belangrijkste producten die de Buurtsuper verkoopt zijn ‘onderlinge verbondenheid’ en ‘dorpsgevoel’. De Globalisering is daar in Oudeschoot omgeslagen naar Slowbalisering. Wat je van dichtbij haalt, is lekkerder, is groener en geeft je het warme gevoel dat je anderen iets gunt, in dit geval je eigen dorpsgenoten."

René C.W. Boender (1958). De wereld is zijn werkterrein (Orlando, NY, LA, Perth, Kaapstad, Milaan, Davos). René Boender is als brain-agent betrokken bij de meest uiteenlopende projecten van zeer prestigieuze merken. Hij is auteur van de bestsellers Great to Cool en Cool is Hot, de uitvinder van de 3"12" Eternity wet, de nieuwe ROI opvatting en geeft graag braincandies met een bite door. Hij gelooft dat alles staat of valt met de kracht van communicatie. René Boender biedt een fontein van ideeën. Hij inspireert vele 'captains of industry' één op één en vertelt alles over (BtB) consumenten contact. Social media, Twitter, Facebook hebben geen geheimen meer na zijn keynote. Hij geeft een toelichting op wat was, maar - belangrijker - op wat gaat komen: Generatie Z. De Generatie die niet wil delen, maar wel kan vermenigvuldigen. René Boender is actief als keynote speaker, innovatiefuturist, dagvoorzitter, trendteller en natuurlijk brain-agent voor "marketing audits"

Cover van ‘Cool is Hot!’

Omslag van het boek 'Cool is hot'

Omslag van het boek 'Cool is hot'

www.greatopportunities.eu

Foto’s

Videos

Foto’s